Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szórakoztató és tartalmas programkínálattal ad ízelítőt Pécs épített és szellemi örökségéből az Örökség Fesztivál, amelyet szeptember 12. és 22. között rendeznek a Dunántúl legnagyobb városában. - Fesztivál magazin
részletek »

Örökség Fesztivál Pécsett: számos kulturális és szórakoztató program 10 napon át

Fesztivál magazin, hogy a hétköznapok taposómalma után töltsd fel testedet-lelkedet új élményekkel, szerezz barátokat, bővítsd ismereteidet. Megtudhatod, hogy akár lakóhelyed közelében milyen fesztiválokra érdemes ellátogatni akár az egész családnak
Fesztivál magazin
Itt vagy: Fesztivál magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Örökség Fesztivál Pécsett: számos kulturális és szórakoztató program 10 napon át
Örökség Fesztivál Pécsett: számos kulturális és szórakoztató program 10 napon át
Szórakoztató és tartalmas programkínálattal ad ízelítőt Pécs épített és szellemi örökségéből az Örökség Fesztivál, amelyet szeptember 12. és 22. között rendeznek a Dunántúl legnagyobb városában.
A Pécsi Napok néven indult és idén immár 23. alkalommal megrendezett eseménysorozat keretében a Zsolnay Kulturális Negyedben, a Sétatéren és a Széchenyi téren összesen mintegy nyolcvan programot kínálnak az érdeklődőknek - derül ki a pécsi önkormányzatnak, valamint a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-nek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóiból.


A Zsolnay Örökségkezelő a rendezvények közül kiemelte a negyed megismerésére szerveződő Családi kalandtúrát, valamint a Tanoncjárat elnevezésű tematikus sétát, utóbbi résztvevői térkép segítségével fedezhetik fel a negyedet, és rejtélyek, titkok, kódok kutatásával bővíthetik a Zsolnay-családdal és korukkal kapcsolatos tudásukat.

Akinek van kedve, a 19. századot idéző ruhákban fotóztathatja magát, előre elkészített kerámiára, használati tárgyakra festhet, alkotóműhelyekben, a porcelángyártást tanulva teheti próbára kézügyességét, kreativitását, a Rózsaszín kiállításnak otthont adó termekben pedig sokat megtudhat a korabeli lakáskultúráról.
Hirdetés

Pécs és környékének megismerésére Örökségünk nyomában címmel tematikus túrák indulnak. A jelentkezők felfedezhetik Baranya Árpád-kori templomait, településeit, a pécsi zsidóságnak a város életében betöltött szerepét, s egyebek mellett a Zsolnay-kerámiákkal díszített, s a hajdani híres pécsi épületeket is.

Az Örökség Fesztivál programjába illeszkedik a Határon Túli Magyarok Fesztiválja, amely találkozási, fellépési lehetőséget nyújt a Kárpát-medence és a nagyvilág magyarságának, művészeti csoportjainak, bemutatva az elszakított országrészek kultúráját, erősítve a nemzeti összetartozást.

A multikulturális rendezvény hagyományaihoz híven idén is megtartják a roma napot, a német napot, és a horvát fesztivált, amelyeken nemzetiségi zenekarok, táncegyüttesek produkcióira, "gasztronómiai kalandozásokra" is várják a közönséget.

A Széchenyi téren rendezik Pécs testvérvárosa, Arad napját, a Sétatéren játszóházra, veteránjármű találkozóra, Pécs életével kapcsolatos beszélgetésekre, és számos koncertre várják a lakosságot, továbbá a turistákat. Színpadra lép a Punnany Massif a 30Y, Ripoff Raskolnikov, The Immigrants, NEO, Ethnofil, és mások mellett a Cinematic Live Act is.

Az idei Örökség Fesztivál különlegessége, hogy az első pécsi villamos indulásának századik évfordulója alkalmából szeptember 14-én és 15-én villamosnak "álcázott" kisvonat szállítja az utasokat a Széchenyi tér és a Zsolnay-negyed között. A régi időkre emlékeztető jegy ára az 1913-as tizenkét fillér helyett háromszáz forintba kerül. - MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - örökség fesztivál, pécs, kulturális, szórakoztató, program, zsolnay negyed
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-09-11 12:15:24
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü