Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Műrepülő világhírességek légi bemutatóját is láthatják az érdeklődők vasárnap a 3. Nyíregyházi Repülőnapon - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel. - Fesztivál magazin
részletek »

Nyíregyházi Repülőnap vasárnap - szédítő bemutatók, akrobatikus show a Besenyei-Veres kettőstől

Fesztivál magazin, hogy a hétköznapok taposómalma után töltsd fel testedet-lelkedet új élményekkel, szerezz barátokat, bővítsd ismereteidet. Megtudhatod, hogy akár lakóhelyed közelében milyen fesztiválokra érdemes ellátogatni akár az egész családnak
Fesztivál magazin
Itt vagy: Fesztivál magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Nyíregyházi Repülőnap vasárnap - szédítő bemutatók, akrobatikus show a Besenyei-Veres kettőstől
Nyíregyházi Repülőnap vasárnap - szédítő bemutatók, akrobatikus show a Besenyei-Veres kettőstől
Műrepülő világhírességek légi bemutatóját is láthatják az érdeklődők vasárnap a 3. Nyíregyházi Repülőnapon - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
Antal Zsanett elmondta: a 9 órakor kezdődő program fő attrakcióján a többszörös világ- és Európa-bajnok, Guinness-rekorder műrepülő kettős, Besenyei Péter és Veres Zoltán mutat be egyedi tervezésű, akrobatikus dupla repülő showt a nézőknek. A pilóták a háton repüléstől az orsókon át a zuhanásig minden szinte minden lélegzetelállító légi figurát megcsinálnak majd gépeikkel.

A nyíregyházi repülőnap másik nagy látványosságának az Eurocopter AS 365 N3-as típusú helikopter ígérkezik, amelyből mindössze egy található Magyarországon.

A gép katonai változatát az Amerikai Egyesült Államok hadseregének parti őrsége használja a legnehezebb tengeri-óceáni feladatok végrehajtásánál.

Az Eurocoptert természetesen nemcsak a levegőben, hanem a földön, közelről is megcsodálhatják majd a repülés szerelmesei.
Hirdetés

A magyar légierő ugyancsak bemutatót tart a repülőnapon, amelynek programjában lesz továbbá kötelékrepülés, repülőgépes léggömbvadászat és ejtőernyős célbaugrás is. A legbátrabbak pedig sétarepülésre szállhatnak fel, megcsodálhatják a levegőből a Nyírség jellegzetes, nyáron különösen szép táját.

Az egész napos rendezvényen gasztronómiai ínyencségeket is megkóstolhatnak a résztvevők, köztük jó néhány tirpák ételt, amelyek a város bokortanyáiban élő szlovák leszármazottak receptjei alapján készülnek.

A vasárnapi 3. Nyíregyházi Repülőnapon rendőrségi és tűzoltósági bemutató is szerepel a programban, sőt, ha meleg lesz, a tűzoltók fecskendőikkel a közönség "vizes" hűsítésére is vállalkoznak.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - repülőnap, nyíregyháza, besenyei péter, veres zoltán, mürepülő
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-11 14:19:55
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü