Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A cigány kultúrának is helyet ad idén a Somló Hegy Hangja Fesztivál: önálló kiállítóhelyen és nagyszínpadi koncertekkel mutatják be a népcsoport hagyományait és zenéjét - tájékoztatta a szervező Élő - Fesztivál magazin
részletek »

Négy napon át népzene, világzene, kézművesség és gasztronómia: Somló Hangja Fesztivál 2013. júl. 18 - 21.

Fesztivál magazin, hogy a hétköznapok taposómalma után töltsd fel testedet-lelkedet új élményekkel, szerezz barátokat, bővítsd ismereteidet. Megtudhatod, hogy akár lakóhelyed közelében milyen fesztiválokra érdemes ellátogatni akár az egész családnak
Fesztivál magazin
Itt vagy: Fesztivál magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Négy napon át népzene, világzene, kézművesség és gasztronómia: Somló Hangja Fesztivál 2013. júl. 18 - 21.
Négy napon át népzene, világzene, kézművesség és gasztronómia: Somló Hangja Fesztivál 2013. júl. 18 - 21.
A cigány kultúrának is helyet ad idén a Somló Hegy Hangja Fesztivál: önálló kiállítóhelyen és nagyszínpadi koncertekkel mutatják be a népcsoport hagyományait és zenéjét - tájékoztatta a szervező Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület elnöke az MTI-t.
Kovács Róbert elmondta: idén az egyik kiállítósátorban a hagyományos cigány kultúrának adnak helyet használati eszközök és tárgyak kiállításával, gasztronómiai és kézműves bemutatókkal, a fesztivál három színpadán pedig cigány zenészek lépnek fel a határon túlról is, így például Erdélyből a Nadara Banda, Kárpátaljáról pedig a Técsői Banda.

A július 18. és 21. között megrendezendő fesztivál ötödször ad otthont a népzene és világzene ismert művelőinek a dobai Erdődy-kastélyban, emellett idén is lesz a térség bortermelőinek termékeivel borvásár, helyitermék-vásár, ahol csak kézműves termékeket kínálnak, valamint a környezettudatos életmódra ösztönző programok, kiállítások - sorolta Kovács Róbert.
Hirdetés

Kiemelte: idén a térség önkormányzatai is felismerték a négy nap alatt 8-10 ezer ember által látogatott fesztiválban rejlő lehetőségeket, így eszközökkel, anyagiakkal is támogatták: Doba - mint szervező is -, Devecser, Somlóvásárhely, Dabrony, Nagyalásony, Kiscsősz, Magyarpolány is a rendezvény mellé állt.

A négynapos fesztiválon számos ismert zenész színpadra lép: július 18-án koncertet ad Elsa Valle kubai zenész, másnap fellép többek között Both Miklós, Szokolai Dongó Balázs, a Duna Művészegyüttes, július 20-án, szombaton a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a bécsi Délibáb Néptáncegyüttes a Tabán zenekarral.

Az utolsó napon, vasárnap lép fel a Szeret zenekar, a Szívek nevű felvidéki zenekar, a Cimbaliband együttes, mely cimbalmon alapuló világzenét játszik. Vasárnap délután hatkor újra felelevenítenek egy, a Művészetek Völgyében fogant szokást, s megrendezik a Magyar Népi Virtuózok bemutatóját Csík János vezetésével: szólóhangszereken a kiváló eredményt elérő zenészek produkcióját hallhatják az érdeklődők - árulta el Kovács Róbert.

Vasárnap a fesztivál a szokásokhoz híven a térség kulturális csoportjainak is fellépési lehetőséget biztosít.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Somló Hegy Hangja Fesztivál, népzene, világzene, gasztronómia, kézművesség
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-10 09:01:16
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü