Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Idén harmadszor rendezi meg a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt a Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda. A zenei szakma zsűrije 12 hazai előadót választott. - Fesztivál magazin
részletek »

Nagy-Szín-Pad!: idén 12 előadó versenyez

Fesztivál magazin, hogy a hétköznapok taposómalma után töltsd fel testedet-lelkedet új élményekkel, szerezz barátokat, bővítsd ismereteidet. Megtudhatod, hogy akár lakóhelyed közelében milyen fesztiválokra érdemes ellátogatni akár az egész családnak
Fesztivál magazin
Itt vagy: Fesztivál magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Nagy-Szín-Pad!: idén 12 előadó versenyez
Nagy-Szín-Pad!: idén 12 előadó versenyez
Idén harmadszor rendezi meg a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt a Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda. A zenei szakma zsűrije 12 hazai előadót választott.
"A fellépőktől, a szakmától és a közönségtől kapott visszajelzések azt igazolják, hogy a verseny fontos ugródeszka a résztvevők számára. A számos hazai és nemzetközi fesztiválmeghívás mellett a legfontosabb eredmény, hogy az idei év a Nagy-Szín-Pad! győzteséről fog szólni" - idézte Lobenwein Norbertet, a Nagy-Szín-Pad! egyik ötletgazdáját, a VOLT Produkció vezetőjét a szervezők által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény.
Hirdetés

Az idei Nagy-Szín-Padon a Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, az Esti Kornél, Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd), a Fran Palermo, a Mongooz and the Magnet, Marge, a Passed, a Run Over Dogs, a SuperStereo, a Szabó Benedek és a Galaxisok, valamint a Zaporozsec vesz részt. A versenyzők április 23-tól 12 napon át az Akvárium Klubban koncerteznek, a döntőnek ugyancsak az Akvárium ad otthont, május 15-én.

A győztes idén is meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand - Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadára, az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es groningeni Eurosonic Festivalon, valamint egy videoklipet is készíthet. Minden versenyző felkérésekre számíthat az említett nyári fesztiváloktól és a MOL Nagyon Balaton eseményeitől.

A Nagy-Szín-Pad! versenyen fellépő zenekarokat egy 80 fős, hazai zenészekből, koncert- és fesztiválszervezőkből, producerekből, újságírókból, zenei szerkesztőkből álló szakmai grémium választotta ki.

"Sokat változtatunk a szavazási rendszeren. A Facebook, az Instagram és az SMS mellett idén szakmai zsűri is értékeli a produkciókat, a zsűritagok személyét később hozzuk nyilvánosságra" - mondta Fülöp Zoltán, a Nagy-Szín-Pad! másik alapító-főszervezője.

A Petőfi Rádió és a Petőfi TV idén is kiemelt figyelemmel kíséri a Nagy-Szín-Pad! programon résztvevő előadókat. "Az elmúlt évek során sok, ma már tízezreket vonzó sztárzenekar sikeréhez járult hozzá a Petőfi Rádió. A Nagy-Szín-Pad! mostani résztvevői között jócskán találunk olyanokat, akiktől azt reméljük, hogy éveken belül hasonló karriert futhatnak be" - fogalmazott Mezei Zsolt, az MTVA Tartalomszolgáltatási igazgatóság igazgatóhelyettese.

Az OTP Junior idén is főszponzora a Nagy-Szín-Pad!-nak. "Nemcsak támogatóként vagyunk jelen magyar zenekarok életében, hanem reklámjainkhoz is jellemzően hazai előadókat kérünk fel. Azt reméljük, hogy ezáltal minél többekhez eljut a minőségi hazai zene" - mondta Dolezsai Gergely, az OTP Bank marketing kommunikációs főosztályvezetője.

Az idei tizenkettes mezőnyből ketten, a Mongooz and the Magnet és a Run Over Dogs egyben a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának idei kedvezményezettje. A Nagy-Szín-Pad! 2014-es első szériáját a Mary PopKids, a tavalyit az Ocho Macho nyerte.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Nagy-Szín-Pad,verseny,fellépő,zene,fesztivál,koncert
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2016-01-29 12:39:47
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü