Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Négy színpadon zenés programokat, színházi produkciókat, gasztronómiai különlegességeket, valamint tiszai sétahajózást kínál a Tiszavirág fesztivál kedden kezdődő és szombatig tartó - Fesztivál magazin
részletek »

Mától öt napon át Tiszavirág Fesztivál Szolnokon - zene, színház, gasztronómia és hídi vásár

Fesztivál magazin, hogy a hétköznapok taposómalma után töltsd fel testedet-lelkedet új élményekkel, szerezz barátokat, bővítsd ismereteidet. Megtudhatod, hogy akár lakóhelyed közelében milyen fesztiválokra érdemes ellátogatni akár az egész családnak
Fesztivál magazin
Itt vagy: Fesztivál magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Mától öt napon át Tiszavirág Fesztivál Szolnokon - zene, színház, gasztronómia és hídi vásár
Mától öt napon át Tiszavirág Fesztivál Szolnokon - zene, színház, gasztronómia és hídi vásár
Négy színpadon zenés programokat, színházi produkciókat, gasztronómiai különlegességeket, valamint tiszai sétahajózást kínál a Tiszavirág fesztivál kedden kezdődő és szombatig tartó rendezvénysorozata Szolnokon.
A fesztivál egyik kiemelt fellépője a kortárs francia sanzon reprezentánsa, Yves Jamait lesz, aki első alkalommal vendégszerepel Magyarországon. Szintén először hallható és látható az olasz Gattamolesta zenekar, amely zeneiségét a balkáni nép- és cigányzene dallamvilágára alapozza. A visszatérő külföldi művészek sorában a dán Tim Lothar Petersen blueszenész énekel Szolnokon - mondta Kovács Ákos főrendező az MTI-nek.

A hazai könnyűzenei életet képviseletében többek között a Kiscsillag, a Budapest Bár, a Kowalsky meg a Vega és a Roy&Ádám Trió zenél, a cimbalomra építő Cimbaliband pedig Ferenczi György szájharmonikással közösen lép a közönség elé.
Hirdetés

A Nyári Színház a város főterén lévő Damjanich múzeum belső udvarán négy előadással várja a nézőket, többek között Göttinger Pál és Fenyő Iván vendégszereplésével.

A szolnoki Tisza-partra települő fesztiválon a református templomtól a Tisza szállóig kiépítik a Borházak utcáját, ahol 35 pincészet és pálinkaház várja a vendégeket. A sörök imádói az öt napra Maláta térre átkeresztelt Tisza hajósok terén fogyaszthatnak cseh, angol vagy hazai kézműves söröket.

A hídi vásárt csütörtöktől kereshetik fel az emberek a Tiszavirág gyalogos és kerékpáros hídon, ahol zsűrizett iparművészeti termékeket kínálnak az árusok. Az egyórás Tiszavirág hajótúrát a fesztivál minden napján megtartják, az utazó szemtanúja lehet a Tiszavirág kérészfaj június közepi násztáncának a folyó felett.

A főrendező elmondta: az öt napig tartó eseménysorozat végig ingyenes, a fesztivált az árusoktól és támogatóktól kapott pénzekből finanszírozzák. A tavalyi programokon 25 ezren fordultak meg, a rendezők most szeretnék elérni a 30 ezres látogatói számot.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Tiszavirág Fesztivál, Szolnok, könnyűzene, gasztronómia, programok
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-18 09:42:23
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü