Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Háromnapos fesztivállal ünneplik Magyarföldön az ökumenikus fatemplom felszentelésének harmadik évfordulóját július 19. és 21. között. - Fesztivál magazin
részletek »

Magyarföldön harmadik alkalommal rendezik meg a Fatemplom Fesztivált

Fesztivál magazin, hogy a hétköznapok taposómalma után töltsd fel testedet-lelkedet új élményekkel, szerezz barátokat, bővítsd ismereteidet. Megtudhatod, hogy akár lakóhelyed közelében milyen fesztiválokra érdemes ellátogatni akár az egész családnak
Fesztivál magazin
Itt vagy: Fesztivál magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Magyarföldön harmadik alkalommal rendezik meg a Fatemplom Fesztivált
Magyarföldön harmadik alkalommal rendezik meg a Fatemplom Fesztivált
Háromnapos fesztivállal ünneplik Magyarföldön az ökumenikus fatemplom felszentelésének harmadik évfordulóját július 19. és 21. között.
Már a templom építésekor is az volt a cél, hogy a hitélet erősítésén, a templom szakrális küldetésén túl kulturális központ jöjjön létre az alig félszáz lelkes faluban. A templom az elmúlt években "bejáratott helyszínné" vált, bekapcsolódtak az őrségi fesztiválokba, de önálló programokat is szerveznek - ismertette Rátóti Zoltán fesztiváligazgató kedden, zalaegerszegi sajtótájékoztatóján.
Hirdetés

Gryllus Dániel - Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész - a fesztivál szervezője elmondta; a szakrális hely adottságaihoz igazodva valamennyi korosztály számára színes, nívós programokat állítottak össze. A templomban lép fel Bognár Szilvia és a Sator Quartet, Weöres Sándor A teljesség felé című művéből részleteket ad elő Gryllus Dániel, Rátóti Zoltán és Szirtes Edina. A fesztiválra Szlovákiából és Szicíliából is érkeznek vendégművészek - fűzte hozzá.

A templomdombon kézművesek kínálják majd portékáikat, a látogatók megkóstolhatják a helyi ételspecialitásokat is. Szombaton és vasárnap gyermekkoncerteket, kreatív játszóházakat tartanak, az erre a célra kialakított "pajtában" Ludas Matyi történetét láthatják a Kereplő Színház előadásában. A gyermekközönségnek bemutatják Vitkolczi Ildikó Palkó Zsófi és a világ dolgai című mesekönyvét is, a köteteket az írónő a helyszínen dedikálja.

A Fatemplom Fesztivál vasárnap délelőtt istentisztelettel zárul, amelyen a liturgiai elemek között - az alkalomhoz és a hely szelleméhez illő dalaikkal - a fesztivál művészei is fellépnek. A rendezvényen részt vesz a fesztivál fővédnöke, Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

A programokról bővebb információ olvasható a www.magyarfold-falu.hu internetes oldalon.

Zala megyei településen a fatemplom építése Rátóti Zoltán, a falu volt polgármesterének - a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatójának - kezdeményezésére négy esztendővel ezelőtt kezdődött el. Mújdricza Péter építész tervei alapján az "alapfát" 2009 májusának végén helyezték el az őrségi fennsíkon, a famunkák az alapozás után, július közepén kezdődtek el, és ekkor állították fel az első oszlopokat is.

A templom építését a Nemzeti Színház jótékonysági gálaestjén befolyt bevételből, valamint magánszemélyek, vállalkozások és egy bank adományából finanszírozták. Több száz önkéntes - köztük asztalosmesterek, ácsok - segítették a megvalósítást, a kétkezi munkában Rátóti Zoltán is folyamatosan részt vett.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Fatemplom Fesztivál, Magyarföld
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-09 14:34:45
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
ruzsmi2013-07-11 13:11:59 | #72
ruzsmi

Egy apró észrevételt tennék: a fesztivál valóban 3 napos lesz, de nem harmadik alkalommal rendezik meg, még csak a második:) reméljük lesz harmadik is jövőre:)

Tuti menü