Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az idei kecskeméti nemzetközi repülőnap különlegességének számít, hogy a korábbi három-néggyel szemben ezúttal hét kötelék tart látványos bemutatót. A magyar mellett orosz, horvát, török, bolgár, - Fesztivál magazin
részletek »

Kecskeméti repülőnapok 2013: a legnagyobb repülőshow keretében már hét nemzet köteléke vesz részt

Fesztivál magazin, hogy a hétköznapok taposómalma után töltsd fel testedet-lelkedet új élményekkel, szerezz barátokat, bővítsd ismereteidet. Megtudhatod, hogy akár lakóhelyed közelében milyen fesztiválokra érdemes ellátogatni akár az egész családnak
Fesztivál magazin
Itt vagy: Fesztivál magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Kecskeméti repülőnapok 2013: a legnagyobb repülőshow keretében már hét nemzet köteléke vesz részt
Kecskeméti repülőnapok 2013: a legnagyobb repülőshow keretében már hét nemzet köteléke vesz részt
Az idei kecskeméti nemzetközi repülőnap különlegességének számít, hogy a korábbi három-néggyel szemben ezúttal hét kötelék tart látványos bemutatót. A magyar mellett orosz, horvát, török, bolgár, olasz és spanyol köteléket is láthat augusztus 3-án és 4-én a közönség.
A repülőnapon egyébként 23 ország 142 légi járműve vesz részt a szervezők közlése szerint.


A Honvédelmi Minisztérium (HM) két év kihagyás után az eddigi legnagyobb repülőshow-t szervezi meg ebben az évben, az eredetileg tervezett hét óra repülési időt jelentősen meg kellett hosszabbítani a sok külföldi jelentkező miatt.
Hirdetés

Hende Csaba honvédelmi miniszter a repülőnapról korábban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a legutóbbi, 2010-es bemutatóhoz képest a jegyárak nem emelkednek. A szervezők emellett gondoltak azokra is, akiknek a pénztárcája nem tenné lehetővé a részvételt a repülőnapon: a megyei kormányhivatalokon keresztül 2000 darab ingyenes belépőt osztanak szét országszerte.

Az érintettek a MÁV és a Volán járatain a helyszínre is térítésmentesen utazhatnak, míg az elővételben jegyet vásárlók féláron vehetik igénybe a vasúti és autóbusz-közlekedést.

A magyarországi repülőnap iránt Nyugat-Európából és Japánból is sokan érdeklődnek és elővételben is sok jegy elkelt. Újdonságként úgynevezett spotter jegyet is válthatnak a "repülési paparazzók", akik a repülőket mindenféle extrém helyzetben szeretik fényképezni.

A légishow mellett a földön is számos programmal, kiállításokkal várják az érdeklődőket. A látogatók megismerkedhetnek a Magyar Honvédség életével, a most 75 éves légierő történetével, valamint a különböző katonai eszközökkel a kézi lőfegyverektől, a T72-es harckocsiig sok mindennel. Mindezeken felül a gyermekeket játszóházak is várják.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kecskeméti repülőnapo, show, kötelék, légishow,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-23 11:08:16
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü