Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A barokk hagyományait megtartó, ám megújult Fő tér is helyet ad a több mint száz programot felvonultató, három napos pápai Játékfesztiválnak; a fesztivál szobor-és szökőkutak avatásával csütörtökön - Fesztivál magazin
részletek »

Egy igazi vakációindító hétvége a pápai Játékfesztivál: Magna cum Laude, Experidance, Quimby koncertekkel

Fesztivál magazin, hogy a hétköznapok taposómalma után töltsd fel testedet-lelkedet új élményekkel, szerezz barátokat, bővítsd ismereteidet. Megtudhatod, hogy akár lakóhelyed közelében milyen fesztiválokra érdemes ellátogatni akár az egész családnak
Fesztivál magazin
Itt vagy: Fesztivál magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Egy igazi vakációindító hétvége a pápai Játékfesztivál: Magna cum Laude, Experidance, Quimby koncertekkel
Egy igazi vakációindító hétvége a pápai Játékfesztivál: Magna cum Laude, Experidance, Quimby koncertekkel
A barokk hagyományait megtartó, ám megújult Fő tér is helyet ad a több mint száz programot felvonultató, három napos pápai Játékfesztiválnak; a fesztivál szobor-és szökőkutak avatásával csütörtökön veszi kezdetét - tájékozatta a város polgármestere az MTI-t.
Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott: az önkormányzat rendkívüli érdeklődésre számít a pápaiak és környékbeliek részéről a Fő tér és a játékfesztivál iránt. Megjegyezte: a két éven át tartó felújítás sok türelmet igényelt a városlakóktól és most mindannyian kíváncsiak az eredményre.

A tér egy 2010-ben indult európai uniós projekt keretében újulhatott meg, mostanra csaknem teljesen elkészült. A csaknem 2 milliárd forint értékű beruházás a Fő tér rekonstrukciója mellett a régi városháza épületének teljes körű felújítását és a mozi homlokzati megújulását tartalmazza, utóbbiak már korábban elkészültek.

A tér tervezésekor elődleges szempont volt a város barokk építészeti hagyományainak megtartása, az Esterházy-kastély és a Nagytemplom közötti térkapcsolat erősítése és a 21. század kihívásainak való megfelelés a vendéglátó teraszokkal, látványos szökőkutakkal és a jégpályával. Így válik a város főtere az év minden időszakában élhető központtá és vonzó idegenforgalmi attrakcióvá - tájékoztatott a polgármester.
Hirdetés

A tér mostanra csaknem teljesen elkészült, s bár még a nyár végéig lesznek munkálatok a területen, a Játékfesztivál egyes programjai itt kapnak helyet.

A több helyszínen zajló, több mint száz programot kínáló háromnapos rendezvénysorozatban kiemelt szerepet kap a Fő tér; csütörtökön este a Párkányi Raab Péter szobrászművész korsós lányt ábrázoló szobrával díszített szökőkút avatásával indulnak a programok és a vasárnap esti záró koncert és tűzijáték is a Fő térre csalogatja a városlakókat és a vendégeket.

A régi vásárokat megidézendő a téren kap helyet a népi kézművesek kirakodóvására és a hagyományos ételeket, italokat kínáló ízek utcája, valamint a vásári óriásbábos mókázás, a mai kort pedig olyan együttesek fellépése szimbolizálja, mint a Magna Cum Laude pénteki, az Experidance szombati vagy a Quimby vasárnapi koncertje.

A 23. Pápai Játékfesztivál eseményei a Fő téren kívül a Várkertben és az Erzsébet ligetben zajlanak, a rendezvényen számos családi program, játszóház, gyermek foglalkozás szerepel, lesz fúvós muzsika, folklórműsor, zenés-táncos színpadi produkciók sora helyi csoportok és meghívott előadók közreműködésével.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - pápa, játékfesztivál, quimby, magna cum laude, vásár
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-14 13:17:25
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü