Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fesztivál linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Fesztivál képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: fesztival.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 98 db
 Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége - MaReSz

Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége - MaReSz

A MaReSz feladata és kötelessége minden olyan állami, üzleti és civil kezdeményezés és erőfeszítés támogatása, amelynek célja, hogy hazánk rendezvénybarát ország legyen és növekedjen Magyarország szerepe és jelentősége a nemzetközi rendezvénypiacon.

Agria Nyári Játékok

Agria Nyári Játékok

A nagy múltú, több műfajt felölelő nyári rendezvénysorozat Eger városának kiemelkedő szépségű helyszínein zajlik. Minden évben, garantált programként visszatérő produkció az egri vár hajdani piacterén bemutatásra kerülő történelmi musical: az Egri csillagok, Várkonyi Mátyás- Béres Attila műve, mely Gárdonyi világhírű regénye alapján készült. E mellett operett és musical bemutatók, tánc- és zenei koncertek várják június végétől augusztus végéig a helybeli és városunkba látogató közönséget.

Ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományörző Fesztivál

Ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományörző Fesztivál

Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre ez a négy napos fesztivál, amely napok a kezdetektől fogva piros betűvel vésődtek be az ajakiak kalendáriumába. A rendezvény létrejöttét a hagyományok őrzése és ápolása motiválta. Mi, a településen élők nemcsak itthon vagyunk, hanem itthon is érezzük magunkat, nem kívánunk elszakadni múltunktól, hanem vállaljuk, hűen őrizzük és ápoljuk örökségünket, hagyományainkat, népszokásainkat. A három fő nap (P., SZ., V.) programjai is ennek megfelelően vannak összeállítva. A pénteki nap - a környékbeli zenészek nagy számának és egymással való jó kapcsolatuknak köszönhetően - a Zenésztalálkozó jegyében zajlik, mely többnyire amatőr zenekarok élő koncertjeinek sorát takarja. Még az este folyamán elkezdődik a következő nap előkészítése, melynek programjai egy igazi hagyományőrző lakodalom köré fognak épülni és ennek előestéjén történik - a helyi népszokásokhoz híven - a jegying és stafírung vitel. A szombati napon a megnyitó beszédek után kezdetét veszi - a fesztivál életében már harmadik alkalommal - egy igazi, a színpadon ténylegesen házasságot kötő ifjú pár lakodalma. Egy ajaki hagyományőrző lakodalom szinte minden népi jellegzetessége képviseltetve lesz e napon. Egy pár ezek közül, a teljesség igénye nélkül: a falu utcáit bejáró, a testvértelepülések népcsoportjaival kiegészülő lakodalmas násznép, lánykikérés, menyasszonypogácsa...

Fesztivál magazin hírek
Nagy-Szín-Pad!: idén 12 előadó versenyez
Nagy-Szín-Pad!: idén 12 előadó versenyez Idén harmadszor rendezi meg a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt a Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda. A zenei szakma zsűrije 12 hazai előadót választott. "A fellépőktől, a szakmától és a közönségtől kapott visszajelzések azt igazolják, hogy a verseny fontos ugródeszka a résztvevők számára. A számos hazai és nemzetközi...
A Volt fesztivál nulladik napja a születésnaposoké lesz
A Volt fesztivál nulladik napja a... Idén is lesz egy bemelegítő, nulladik nap a soproni VOLT Fesztiválon. A rendezvény...
Örökség Fesztivál Pécsett: számos kulturális és szórakoztató program 10 napon át
Örökség Fesztivál Pécsett: számos... Szórakoztató és tartalmas programkínálattal ad ízelítőt Pécs épített és...
Armel Operaverseny és Fesztivál

Armel Operaverseny és Fesztivál

A 2008-ban alapított, 2013-ban hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Armel Operafesztivál magyar és nemzetközi viszonylatban is egyedülálló kezdeményezés, melyet a szakma és a nemzetközi sajtó annak legelső percétől fogva hatalmas érdeklődéssel kísér. Páratlan koncepciójában a kortárs operafesztivál egy olyan énekversennyel kapcsolódik össze, mely nemcsak kiváló hangi kvalitásokat, de komoly színészi munkát is követel az operaénekesektől. A rendezvény speciális szerkezetében a Fesztivál-bemutatókat egy komplex nemzetközi verseny előzi meg, mely során - két elődöntő alkalmával - kiválasztásra kerülnek a Fesztivál programját alkotó operák főszereplő énekesei.

Artisjus

Artisjus

Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület a zenei és irodalmi szerzői jogok közös jogkezelő szervezete. Tagjai és megbízói között található több mint 11000 zeneszerző, szövegíró, irodalmi szerző és zeneműkiadó. Az egyesületi formához igazodnak az Artisjus választott testületei és egyesületi szabályzatai. Az Egyesület legfőbb szerve a Küldöttgyűlés, az Egyesület választott tisztségviselői és választott testületei az Egyesület Elnöke, Vezetősége, Felügyelő Bizottsága és a Főigazgató.

ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál

ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál

Az ARTplacc egyik fő célja a nyolcvanas-kilencvenes évek Balaton-felvidékének pezsgő kulturális életének újbóli feltámasztása valamint, hogy a hazai kortárs művészetet szélesebb közönség számára is elérhetővé tegye. A 2011-ben első alkalommal megrendezett ARTplacc után idén másodszor is sor kerül a tíznapos kortárs művészeti eseményre 2012. augusztus 10. és 20. között. Az ARTplacc 2012 a tavaly megkezdett hagyományokat folytatva ismét kortárs művészeti programokkal várja a látogatókat, immár nem csak három helyszínen, hanem Tihany több frekventált pontján is; kortárs galériák kiállítóhelyeként szolgáló 800m2-es rendezvénysátor mellett a félsziget és a régió több intézménye jelezte már együttműködési vagy csatlakozási szándékát.

Atlantisz tűzzsonglőr csapat

Atlantisz tűzzsonglőr csapat

Csapatunk 2004-es alakulása óta számos változáson ment keresztül. Jelenleg öt zsonglőr, egy akrobata - levegőakrobata páros, és egy hastáncos vesz részt rendszeresen a műsorainkban. Az elmúlt évek több száz fellépésének tapasztalatával, megrendelők, közönség visszajelzéseire építve előadásaink struktúrája is merőben megváltozott, hogy a lehető legnagyobb élményt tudjuk nyújtani a nézőknek, lehet szó akár napközbeni jelenlétről, akár tűz alapú előadásról.

Bajai Halfőző Fesztivál

Bajai Halfőző Fesztivál

A legtöbb városnak megvannak azon hagyományai, amelyek az ott élőket összetartják, eggyé kovácsolják. Nekünk, bajaiaknak, az egyik összetartó erőt a halfőzés hagyománya jelenti, amely minden bajai számára fontos: a hétköznapokban, az ünnepek alkalmával, és természetesen a Bajai Halfőző Fesztivál idején is. A hagyományos Bajai Halfőző Fesztivál nálunk az év fénypontja, minden bajai erre készül egész évben. Éppen ezért a Fesztivál nem csak egy egyszerű ünnepség, sokkal több annál! A múltunk egy darabja, amely alapjaiban határozza meg bajaiságunkat Ez a legfőbb értéke ennek a fesztiválnak, így aki eljön hozzánk, többet kap, mint egy tál gőzölgő halászlét.

Balaton Sound

Balaton Sound

Újabb huszonegy fellépőt sorakoztattak fel a Balaton Sound szervezői, köztük - az eddigi kínálathoz hasonlóan - nagyszínpadok legnagyobb DJ-i és egyedi hangzású, kísérletező producerek egyaránt feltűnnek a névsorban. Jön a világ egyik legkeresettebb DJ-producere Avicii, itt lesz a piszkos szájú hip-hop és R& guru, CeeLo Green, az ikonikus holland DJ, Fedde Le Grand és sokan mások. Európa legjobb közepes méretű fesztiválja iránt még az eddiginél is nagyobb az érdeklődés - állítják a szervezők - és ezt várhatóan csak fokozni fogják a most közzétett új nevek, akik közül több előadó előkelő helyen szerepel a Sound közönségének kívánságlistáján.

Hirdetés
Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny

Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny

Fesztiválhangulat, örömzene, színes kavalkád - a világ tíz legjobb kórusversenyének egyike. A kétévente megrendezett kórusverseny a kortárs kóruszene - különösen a magyar kortárs kóruszene - alkotó és bemutató fóruma. Az eseményt igényes, a szélesebb közönség számára is szórakoztató zenei programok kísérik. A közönség közkedvelt programjává vált a Baltazár téren, a versenyző kórusok rendkívül látványos és szórakoztató folklórfesztiválja, ahol a résztvevők népviseletben mutatják be saját népük kultúrájának szokásait, táncait. Újdonság a kórusverseny történetében, hogy öt magyar kórusért is izgulhat majd a közönség, ebből három debreceni kórus. Kísérő rendezvény is színesíti a versenyt. Magyar és francia képzőművészek anyagából látható majd kiállítás, amely Bartók Béla munkássága előtt tiszteleg.

Blaskó Bernadett operett primadonna

Blaskó Bernadett operett primadonna

Blaskó Bernadett operett primadonna rengeteg rendezvény, fesztivál meghívott énekesnője eközben műsorok szervezésével is foglalatoskodik.Az Aquamarina szállodahajón megrendezett Gála esten fellép többek között Blaskó Bernadett és az Operett Színház kiváló művészei: Peller Károly és Szendy Szilvi.A kellemes Dunai panoráma mellett hangzanak el az operett irodalom legszebb gyöngyszemei a Csárdáskirálynő, Cirkuszhercegnő,Lili bárónő,Marica grófnő című darabokból.Az énekes részletek között táncművészek előadásában: 2015.Ápr.24, Máj.8 Továbbá Jun.5-én Szintén gyönyörködhetünk Blaskó Bernadett hangjában az Operett koktél a Dunán címmel rendezett operett esten

Budapest Táncfesztivál

Budapest Táncfesztivál

A Tánc Világnapját - az UNESCO Nemzetközi Tánctanácsának kezdeményezésére - 1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean Georges Noverre születésnapján, április 29-én táncelőadásokkal ünneplik szerte a világon. Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe, amelyhez kapcsolódóan a Nemzeti Táncszínház alapítása óta minden alkalommal rendez fesztivált. 2011-ben az eddigi Táncfórum elnevezésű fesztivál hagyományait követve, de ugyanakkor a fesztivált megújítva, a nemzetköziség felé nyitva már Budapest Táncfesztivál (Budapest Dance Festival) néven szeretnénk folytatni. A fesztivál keretein belül továbbra is kiemelt szerepet kap az UNESCO által alapított Tánc világnapja, azaz április 29-e, de terveink szerint a fő hangsúlyt a fesztivál nemzetközi téren történő megismertetése, a magyar és külföldi alkotók, produkciók bemutatása és sikeres kulturális kapcsolatok kialakítása lesz.

Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál

Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál

Európa egyik legrangosabb, legnépszerűbb szakmai rendezvénye, művészeti fesztiválja, ahol a számtalan eseményt az emberiség leginkább kultikus terméke, a bor fogja össze. Az eseményen évről-évre több tízezren ismerkednek meg a kulturált borfogyasztás művészetével, a borok készítőivel, a magyar gasztronómia és zene különlegességeivel. Borból, dalból, muzsikából, ízletes étkekből, kellemes találkozásokból bőséges a kínálat a Budavári Borfesztiválon. Több mint 200 borászat, 15 ország borai, közel 60 színvonalas, szórakoztató, kulturális produkció. Öt napon át tart a Borkiállítás és Vásár (Borfesztivál), ahol Magyarország borászainak színe-java kínálja legszebb borait. A hazai nedűk mellett neves borkereskedők és a vendégrégió jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül. A borkínálatban ott lesznek a hazai és a rangos nemzetközi versenyeken érmeket, díjakat nyert borok, valamint készítőik, akik szívesen válaszolnak az érdeklődők kérdéseire. A jó borokat jó ételek kísérik: rengeteg ínyenc falat várja a vendégeket, a hagyományos és talán már elfeledett nemzeti ételeink mellett megtalálhatóka modern konyha remekei, és nem utolsó sorban a vendégország specialitásai is. Falatkák, harapnivalók, többfogásos vacsorák, mindenki rátalál saját ízlésére. Ez a hangularta is vonatkozik, hiszen a színpadon érzelmes vagy épp ritmusos világzenei produkciók, népzenei előadások...

Budapesti Nyári Fesztivál

Budapesti Nyári Fesztivál

Több mint 700 millió forintból korszerűsítheti a működtető Szabadtér Színház a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot. A munkálatok egy részének június 14-ig, az ünnepi évad kezdetéig kell elkészülnie - mondta el az MTI-nek Bán Teodóra ügyvezető igazgató. A játszóhely idén 75 éves.

Budapesti Tavaszi Fesztivál

Budapesti Tavaszi Fesztivál

Az év legnagyobb és egyben legjelentősebb kulturális rendezvénye a Budapesti Tavaszi Fesztivál. A sok évtizedes történelmének elején még célzottan csak budapesti eseményként debütáló rendezvény mára az egész országban az egyik legfontosabb kulturális fesztivál, és napjainkra városról-városra a tavaszköszöntés Tavaszi Fesztivált jelent. Fel sem lehet sorolni azt az elképesztően sok rendezvényt és programot, amit Budapest olyan kultúrális helyei kínálnak, mint többek közt a Művészetek Palotája, Nemzeti Színház, Opera, a Sportaréna vagy a Szent István Bazilika.

Crazy Show - Dekor

Crazy Show - Dekor

A Crazy Show Dekor 1998-tól áll megrendelőik szolgálatában, ami hang -fény , látványtechnika , rendezvénytechnika, színpad, fedés, színpad dekor , és lufidekoráció. Ez idő alatt a jelmondatunk csak megerősödött: Mindent a leggyorsabban, legjobban és legjobb áron. Az elmúlt években rengeteg sikeres rendezvény lebonyolítását oldottuk meg (az egyszerűbb play-back buliktól a több napos fesztiválokig) probléma nélkül. Mindenkori célunk, hogy tapasztalatunkkal, és minőségi eszközeinkkel a rendezvények szervezésével járó technikai gondokat levegyük megrendelőink válláról, és minden igényüknek megfeleljünk. Minden elképzelést valóra váltunk legyen az a színpad, vagy háttér , terem vagy szabadtér , diszkó vagy élő koncert. Minden évben jelentős anyagi ráfordítással elértük, hogy minden igényt kielégítő technikával álljunk a rendelkezésére. Ezt mi sem igazolja jobban, mint az elmúlt években egyre több felkérés egyre nagyobb távolságokból. Állandó résztvevői vagyunk az abádszalóki nyár rendezvénysorozatnak, a nagyiváni , kunhegyesi és tiszafüredi rendezvényeknek ,de voltunk: Tokaj, Miskolc, Karcag, Kunmadaras, Debrecen, Nyíregyháza és Budapest városokban.

Csabai Kolbászfesztivál - Békéscsaba

Csabai Kolbászfesztivál - Békéscsaba

Azok a hagyományok, melyekkel Békéscsaba a sertéstenyésztés- és feldolgozás tekintetében rendelkezik, és amilyen sikeres, népszerű terméknek tekinthető a csabai kolbász, meglehetősen természetes volt, hogy a 90-es évek közepén, amikor az országban egyre-másra szerveződtek a gasztronómiai és egyéb tematikájú fesztiválok, akkor itt a kolbász köré kellett annak létre jönni. 1996-ban írtam le először ezt a kifejezést, hogy Csabai Kolbászfesztivál, és dolgoztam ki egy akkor elképzelt rendezvény vázlatát. Minta nem sok volt a környezetünkben, de a medgyesegyházi Dinnyefesztivál, vagy a bajai Halászléünnep mindenképpen ilyennek tekinthető. Természetesen a müncheni Oktoberfestről tudtunk, de az minden vonatkozásban távolinak tűnt…

Tuti menü